dinsdag 3 juli 2007

FLASH ROCKSTER – Info


Wordt een Flash Rockster! Even geleden heb ik zo bijvoorbeeld nog over de jongens van Group94 geschreven: “Voor mij is Group94 zoals de Rolling Stones de bezielers zijn van de rockmuziek – ik ben een groepie … Zij behoren tot de grote voorbeelden, de bezielers van het huidige flash tijdperk en bovendien zijn het BELGEN!”
Nu is de term Flash Rockster meer en meer een ingeburgerde term aan het worden in de States. Het is niet alléén het beheersen van flash, maar steeds grenzen verleggen en de toptechnologie tot een hoger level brengen. Grote firma’s, waarvan de sites helemaal gebaseerd zijn op de flash technologie, zijn steeds op zoek naar deze mensen om deze ontwikkelingen in eigen huis te laten doen. Dit is een trend die je de laatste tijd meer en meer ziet. Terwijl het vroeger externe firma’s waren die de topsites creëerden, stellen de grote firma’s nu zelf hun webteams samen. Het rocksterren status eist wel wat van je! Je zit nu wel niet in een 9 to 5 job en bent eigenlijk dag en nacht met flash, flash-actionscripting bezig. Ook de voortdurende zelfstudie en het opkrikken van je eigen kunnen en het beheersen van de laatste nieuwe ontwikkelingen zullen oneindig zijn. Deze markt, flash en de grafische vormgeving inclusief video staan nu eenmaal niet stil en kennen een permanente evolutie. Maar daarom strijk je niet het hele budget op. Het zijn de echte programmeurs die dikwijls met het grote geld gaan lopen. De mensen in de ontwikkeling die Java, .Net en .PHP webprogrammatie beheersen zijn een even gewild publiek op de webmarkt en hun verdiensten overstijgen dikwijls deze van de flash rocksterren. Deze tekst is gebaseerd op dit artikel op de website flashmagazine.com: “5 tips to becoming a Flash Rockstar.”
Wil je de basis maken om deze status van flash Rockster te verkrijgen? We starten in September een cursus flash gevorderden op het Hik in Geel. Wat moet je kunnen om de cursus flash gevorderden aan te vatten? Je moet de basis animatieleer van flash onder de knie hebben, wat wil zeggen dat je movieclips moet kunnen laten “tween-nen” en weten wat een “shape tween” is. Ook het verschil kennen tussen movieclips, buttons en grafische elementen in flash en perfect kunnen tekenen in flash. Van de cursisten die nog geen basis cursus flash gevolgd hebben op het Hik in Geel, moeten we een instapproef afleggen om je kennis te testen. Dit gebeurt in de eerste les.

Ø Ga naar het artikel “5 tips to becoming a Flash Rockstar.”
Ø Cursus Flash gevorderden HIK Geel.