maandag 29 januari 2007

FLASH VIDEO - Nieuws


Uit het webnieuws van vandaag: Video-content op internet breekt definitief door in 2007 - Creatieve professionals in België zien veel in video-content op internet.
75 procent is van plan dit jaar Flash Video in te gaan zetten bij een cross-mediale campagne. 56 % doet dit hoofdzakelijk voor het creëren van een betere klantbeleving. 40 procent wil video inzetten bij webdesign voor de mogelijkheden die Flash Video biedt om interactief te communiceren met de doelgroep. Dat blijkt uit onderzoek van Adobe Systems onder ruim 400 professionals op het gebied van grafisch ontwerp en webdesign en –ontwikkeling.
28 procent van de respondenten heeft Flash Video in 2006 al ingezet bij een campagne. De belangrijkste reden dat de overige designers nog de kat uit de boom kijken, is het ontbreken van technische kennis over het produceren van video.
Flash Video is de technologie achter populaire websites als YouTube en MySpace, maar zorgt er ook voor dat bekende tv-series als Lost, Desperate Housewives en Grey’s Anatomy online te zien zijn via Adobe Flash Player. Adobe Flash Player is geïnstalleerd op meer dan 700 miljoen PC’s en mobiele apparaten.